Je hebt het vast en zeker wel een keer gezien, iemand die met een jetski onderwater duikt. En weet je wat nu het leukste is, zo heel lastig is dit helemaal niet. Het zal misschien niet direct lukken, maar na even oefenen krijg ook jij het onder de knie. Je moet alleen niet bang zijn voor water en een bilgepomp is ook geen overbodige luxe. Sterker nog zonder bilgepomp raadt ik het ten zeerste af. Want je staat er nog van versteld hoeveel liter water er na 1 keer duiken in je motorruimte zit.

Submarine jetski vanuit u-bocht (Power Submarine)

Dit is de makkelijkste manier om met je jetski onder water te duiken. Je jetski hoeft niet voor honderden euro’s te zijn opgevoerd of verbouwd. Met een standaard jetski is dit prima te doen!

  1. Vaar ongeveer op een tempo van 20km/h iets zachter mag ook, harder natuurlijk ook. Het beste is om dit even aan te voelen.
  2. Zet je rechtervoet in je linkerhoek voorin en houdt je linkerbeen naast de jetski.
  3. Maak nu een scherpe bocht naar links en zorg dat je druk zet met je rechterbeen.
  4. Je zult zien dat de neus nu direct naar beneden gaat duiken. Soms gaat deze niet helemaal onder dit kan komen doordat er te weinig druk gezet is of omdat de tank leeg is en daardoor de jetski te licht.
  5. Nu is het de kunst om de truc af te maken en weer boven te komen zonder dat je er vanaf gevallen bent. Footholds zullen hierbij zeker helpen. Onderstaande video maakt alles nog iets duidelijker

Oja kijk van te voren wel even hoe diep het is….

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.