Voor velen die al een jetski bezitten is het woord Factory Pipe wel bekend. Voor mij ondertussen ook, maar voorheen niet. Ik was namelijk zo slim om de Factory Pipe die gemonteerd zat op mijn Kawasaki jetski te verkopen voor 100 euro. De koper moet zich kapot hebben gelachen, maar ach een foutje hou je altijd. Na de verkoop wel redelijk wat spijt van gehad, want de gemiddelde verkoop prijs van een Factory Pipe ligt rond de 400-500 euro voor een tweedehands exemplaar. Voor de mensen die het nog niet weten de Factory Pipe is dé performance uitlaat voor jetski’s.

Extra vermogen met de Factory PipeFactory Pipe

Als voorbeeld wat een Factory Pipe aan extra vermogen geeft: Er is een test gedaan op een standaard Kawasaki 750SX die heeft origineel 63 PK. Nadat hier een Factory Pipe(Limited) op is geïnstalleerd had deze jetski een vermogen van 78PK. Een winst van 15 PK en dat enkel door de uitlaat. Dit was echter in het lab getest, op het water door de golven etc. heb je altijd iets minder dan de optimale omstandigheden. Het is dan ook niet gek als je bijvoorbeeld op marktplaats kijkt dat de meeste jetski’s die hier te koop staan al voorzien zijn van een Factory Pipe en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Vooral de Yamaha Superjet zie je vaak uitgerust met deze uitlaat, dit komt ook omdat deze voornamelijk voor het freestylen gebruikt wordt.

Ook voor de race-jetski of freestyle jetski is deze uitlaat onmisbaar. Het geeft zoveel extra vermogen, zowel in top-end als in bottom-end.

Adviesprijs Factory Pipe Yamaha en Kawasaki

Maar helaas komt dit extra vermogen wel met een aardig prijskaartje. De adviesprijs in Amerika voor deze uitlaat begint vanaf 710 Dollar. Helaas is er niet een directe leverancier in Nederland, waardoor we altijd te maken zullen hebben met invoerrechten en verzendkosten.

Heb je zelf al een Factory Pipe op je jetski? Geef hieronder je mening of op onze Facebook-pagina waarom jij hebt gekozen voor deze uitlaat.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.