Never change a winning team. Dit is iets waar Yamaha zich met de SuperJet zeker weten aan vasthoudt en dit is niet vreemd. De Yamaha Superjet is de meest succesvolle Jetski allertijde en lijkt niet te stoppen. Het is dan ook niet gek dat sinds 1996 er aan het model van de Yamaha Superjet niks groots meer veranderd is. De overgang van 2-takt naar 4-takt, een grote verandering die alle merken van waterscooters gemaakt hebben. Ook Yamaha heeft deze verandering gemaakt voor de waterscooters. Maar de Superjet heeft nog altijd de vertrouwde 2-takt motor.

De kleine veranderingen aan de Yamaha Superjet

Superjet motor

701cc Superjet 38mm mikuni carburateurs

Door de jaren zijn er echter wel kleine veranderingen doorgevoerd. Zo heeft de Superjet momenteel twee carburateurs ( 38mm Mikuni), voorheen 1 carburateur. Ook zijn er kleine wijzigingen aan de onderkant (de romp) van de Jetski uitgevoerd voor betere stabiliteit. Het is toch mooi om te zien dat  Yamaha deze jetski op de markt heeft gezet en er weinig meer aan hoeft te veranderen om het een succes te maken. De huidige productmanger van Yamaha heeft aangegeven niet van plan te zijn de Superjet te gaan veranderen, omdat dit waarschijnlijk het einde gaat betekenen.

Enorm populaire jetski de Yamaha Superjet

Wanneer we kijken bij bekende plaatsen waar veel gevaren worden met waterscooters en jetski’s, is toch vaak te zien dat het merendeel van de jetski’s een Superjet is. En dit is niet zo gek de SuperJet is erg veelzijdig en daarom op veel plaatsen in te zetten. Ook in Amerika is de enorme populariteit  merkbaar, je ziet het alleen al aan het aanbod after-market onderdelen die er verkrijgbaar zijn voor de Yamaha Superjet. Hoewel de Kawasaki SXR vaak nog voor de race gekozen wordt, zie je dat de Yamaha Superjet hier ook redelijk terrein wint. Deze wordt nu voornamelijk voor het freestylen gebruikt. Vaak zie je dat jetski’s nog uitgerust wordt met een Factory Pipe, maar in principe is dit in het begin nog geeneens nodig bij deze Yamaha. Deze jetski heeft van zichzelf al een erg krachtige motor en zeker voor de beginner voldoende vermogen.

Specificaties Yamaha SuperJet 2016Superjet

Afmetingen: de jetski is 2.24m lang en 68cm breed.
Motor: 2-cilinder 2 takt 701cc
Carburateurs: 2 keer Mikuni 38mm
Brandstof: Benzine, ongelood.
Tankinhoud: de tankinhoud bedraagt 18 liter.

Kleuren van de Superjet

Dit jaar is er gekozen voor de frisse kleuren, de Superjet is namelijk verkrijgbaar in het wit met oranje en grijs met zwart. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Superjet met de oranje graphics en zwarte stuurstang, maar de grijs met zwarte versie mag er ook zeker wezen! Het is wel lang geleden dat Yamaha heeft gekozen voor de witte kleur, de eerste versie Superjet was ook wit maar is daarna niet meer teruggezien. Blauw was de opvolger van de witte versie en ook zeer succesvol, waarna de geheel zwarte Superjet zijn intrede deed.

De Yamaha Superjet kan gemakkelijk de meest tijdloze jetski allertijde genoemd worden. Geef ook je mening hieronder of op onze Facebook-pagina!

Superjet 2016 Yamaha

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.