Het is eindelijk zover je bent geslaagd voor je vaarbewijs en je gaat je lang verwachtte jetski kopen. Op internet is er al voldoende research gedaan naar welk type jetski voor jou geschikt is. Maar je wilt natuurlijk geen miskoop bij je eerste jetski. Op de pagina worden er tips gegeven voor het aankopen van een jetski en te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Opzoek naar de tips voor het kopen van een waterscooterKlik hier!

Behoefte vaststellen

Het is belangrijk om van te voren goed na te denken over wat je met de jetski wilt gaan doen. Wil je de jetski alleen gebruiken voor recreatie? Of ben je van plan wedstrijden te gaan doen? Freestyle of race? Het is namelijk erg verschillend of je een jetski koopt voor het freestylen of voor de race. Heb je een voorkeur voor een originele jetski of is het niet erg als er al tuning onderdelen op aangebracht zijn? Als je dit vastgesteld hebt kan je beginnen met je research en je budget vast gaan stellen.

Budget voor een jetski kopen

Jetski kopen freestyle

Freestyle | Thanks to AmandaRaejen from X-h2o

Het is vaak zo dat als een jetski te goedkoop aangeboden wordt, het vraagtekens oproept bij de koper. Wat is de reden dat de verkoper de prijs zo laag heeft ingezet? Zijn er mankementen die de verkoper verbergt? Moet je deze jetski kopen? Een te goedkope jetski vergt altijd wat argwaan. Vraag de verkoper duidelijk waarom hij/zij deze jetski zo goedkoop aanbiedt. Hieruit kan je vaak veel informatie halen, een jetski is iets wat je niet zomaar ergens neer kan stallen.
Sommige dingen zijn te mooi om waar te zijn, let hier dus op!

Een stalling van een jetski, mits je een eigen garage hebt, kost veel geld. Als de verkoper in geld problemen zit en snel geld nodig heeft is het mogelijk dat hij hem aanbiedt voor een lage prijs. Maar ook bijvoorbeeld als de jetski bij hem/haar mankementen begon te vertonen en dat de jetski daarom zo snel mogelijk te koop wordt gezet.

Jetski testen

Een jetski testen is iets moeilijker dan het testen van een waterscooter. Wanneer je jouw eerste jetski gaat kopen heb je nog niet eerder gevaren. Het varen op een jetski heb je niet direct onder de knie en het testen wordt daarom lastig. Ook is het soms niet mogelijk om de jetski te testen, omdat er in de buurt geen water beschikbaar is. Maar start de jetski altijd en laat hem maximaal 20 seconden draaien, om te voorkomen dat de jetski warm draait. Controleer van te voren of de verkoper de jetski niet al heeft gestart. Dit kan je controleren door bij het blok te voelen of het blok warm is of niet. Wanneer de jetski al eerder is gestart, start deze gemakkelijker. Wanneer je beschikt over een compressie-meter is het verstandig om de compressie van de cilinders te meten. Als de compressie niet gelijk is van beide cilinders weet je dat er kosten aan gaan komen!

Jetski kopen testen

Tuned motorblok jetski | Thanks to: SwannySxr from X-h2o

Jet ski kopen

Factory Pipe SXR | Thanks to Texan33 from X-h2o

 

 

 

 

 

 

 

 

Jetski kopen? Bekijk dan even de jetski kopen checklist die wij voor jou samengesteld hebben, deze checklist helpt je om belangrijke punten van de jetski te controleren. En volg ons op Facebook en blijft op de hoogte!

http://www.watersporttoday.nl/jetski-kopen-checklist/