We gaan ze zeker weer tegenkomen dit jaar op de strandjes: de nieuwe modellen van Sea-Doo! Maar welke modellen zijn er nu precies toegevoegd aan het arsenaal van de Performance-lijn van het bekende Sea-Doo in 2014? Hieronder vind je een opsomming van welke modellen je dit jaar weer kan verwachten en wie weet wel zelf kan bezitten! 

De Sea-Doo Performance modellen:

  • RXT-X 260RS
  • RXT-X aS 260RS
  • RXP-X 260RS
  • GTR 215

Sea-Doo RXT-X 260RS

Dit nieuwe model van Sea-Doo gaat vooral de harten van de race-liefhebbers op hol doen slaan. De verstelbare Sea-Doo RXT-X 260 RSsponsons aan de zijkanten van deze waterscooter zorgen ervoor dat je wanneer je maar wilt de stabiliteit kan verhogen of indien gewenst verlagen. Door het verstelbare stuur wordt het voor iedereen zeer comfortabel varen, ongeacht hoe groot of klein je bent. Hoewel je bij de meeste modellen kan kiezen in welke kleur je de waterscooter wilt is dit bij de RXT-X 260RS niet mogelijk, deze is enkel in het rood (Red Viper) leverbaar.

Sea-Doo RXT-X aS 260RS

De aS versie van de RXT-X is net weer iets luxer, doordat deze uitgevoerd is met een verstelbare vering. Deze vering Sea-Doo RXT-X aS 260 RSzorgt ervoor dat de waterscooter compleet aangepast kan worden naar je specifieke vaarstijl. Ook beschikt deze waterscooter over een grotere brandstoftank en 10 liter meer aan opbergcapaciteit. Voor de rest is deze bijna geheel hetzelfde als de RXT-X 260, alleen net weer ietsje luxer. Ook aan deze versie is het X-pakket toegevoegd, de mogelijkheden hiermee zijn helemaal oneindig. Om al vast een voorproefje te geven: een optie uit het X-pakket bevat een verstelbaar stuur die in de breedte en de hoek van de handvatten versteld kan worden.

Sea-Doo RXP-X 260RS

De Sea-Doo RXP-X is een waterscooter die heel veel opmerkelijke kenmerken heeft voor de race. Het is eigenlijk eenSea-Doo RXP-X 260RS 2014 echte waterscooter om te racen. Als eerste is opvallend aan deze waterscooter het smalle zadel, Sea-Doo heeft er voor gezorgd dat de bestuurder van de waterscooter zo ver mogelijk naar voren zit. Voor meer grip zijn er onder het zadel uitsparingen gemaakt voor je benen, zoals ook gebruikt wordt op de meeste racemotoren. Door deze toevoeging heb je extreem veel grip in scherpe bochten. Ook bij deze waterscooter is het stuur te verstellen op de beste geschikte lengte voor jou postuur. Met zijn 260 pk is deze waterscooter een topper voor de race-wereld. 

Sea-Doo GTR 215

De Sea-Doo GTR is gebaseerd op zijn voorganger de GTI en heeft vergelijkbare vaareigenschappen. Maar natuurlijk zijnSea-Doo GTR 215 2014 er weer extra’s toegevoegd aan deze machine. Vooral kenmerkend voor de GTR is het vermogen vergelijken met de GTI, deze Sea-Doo bevat nu over maarliefst 215 pk. De 215 pk wordt voortgebracht door de compressormotor die in deze waterscooter te vinden is en lijkt hierdoor sneller te zijn dan zijn concurrenten de Yamaha VXS en de Yamaha VXR. Sea-Doo geeft zelf aan dat deze waterscooter een instapmodel is in de wereld van de snelle waterscooters. Tijdens het varen is het via het sturen te bedienen of je in Eco-modus of in de Sport-modus wilt varen. Ook is uiteraard de trim weer verstelbaar via het handige bedieningspaneel op het stuur. Al met al een zeer snelle waterscooter met zeer leuke opties!

Naar welke van de nieuwe waterscooter van Sea-Doo gaat jou voorkeur naar uit? Laat het weten in een bericht! Of ben je zelf in het bezit van een van deze Performance waterscooters? Dan horen wij graag jou ervaring!

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.