Een bilgepomp is zoals de naam al zegt een pomp voor in de bilge van een schip of in ons geval waterscooter of jetski. De bilge is het laagst gelegen gedeelte van een boot. De bilgepomp is bedoeld om water weg te pompen wat zich hier bevindt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er water blijft staan in de motorruimte van je jetski of waterscooter. Veel jetski’s en waterscooters hebben standaard al een bilgepomp ingebouwd. Maar dit geldt zeker niet voor alle modellen.

Het nut van de Bilgepomp

Het klinkt misschien overdreven maar een bilgepomp kan in een situatie waarbij je waterscooter of jetski volloopt met water het verschil maken of je Wat is een bilge pompdeze nog aan de kant gaat krijgen of niet. Wanneer er door een technisch mankement water in de motorruimte gaat stromen, dan gaat het heel snel en begin je te zinken. Een bilgepomp geeft je hierbij meer tijd om nog aan de kant te komen, aangezien de meeste gangbare bilgepompen voor waterscooters en jetski’s ongeveer 50 liter per minuut kunnen wegpompen.

Een bilgepomp van ongeveer 100 euro kan je vaartuig van misschien wel rond de 10.000 euro redden van bodem!

Welke bilgepomp?

Opzich maakt het niet heel veel uit welke bilgepomp je uitkiest. De Rule 500, 750 en 1100 zijn de meest gebruikte voor waterscooters en jetski’s. Koop ook niet een té grote, want zoveel ruimte heb je natuurlijk niet! Let op: het is af te raden om een bilgepomp met vlotter te nemen. Deze vlotter klappert door de sprongen en hoge golven steeds op en neer en zal naar verloop van tijd afbreken.

Denk je dat dit verhaal overdreven is en dat het onnodig is om een bilgepomp aangesloten te hebben? Kijk dan in onderstaand filmpje hoe snel het zinken van een waterscooter in zijn werk gaat.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.