waterscooter vaarbewijs
Sommige mensen zullen zich afvragen of een vaarbewijs nu echt verplicht is voor een waterscooter of jetski. Het antwoord is simpel gezegd: JA. Het is verplicht om een vaarbewijs in je bezit te hebben wanneer je gaat varen op een waterscooter of jetski. Je kan je ook maar beter aan deze regel houden want de boetes zijn niet mals.

Welk vaarbewijs nodig voor waterscooter of jetski

Vaarbewijs I is in principe voldoende om te varen met een waterscooter, maar wil je op het Markermeer,het Ijsselmeer, het Ijmeer of de Waddenzee varen? Dan moet je ook Vaarbewijs II erbij halen. Maar voor de meeste onder ons zal dit niet van toepassing zijn. Het is mogelijk om Vaarbewijs I en II in één keer te halen, je moet dan wel heel veel leren maar het is mogelijk.

Boete geen vaarbewijs op waterscooter

Wanneer je zonder vaarbewijs vaart op een waterscooter ben je ten eerste niet verzekerd en ten tweede strafbaar. Het is namelijk verplicht om een vaarbewijs te hebben wanneer je een boot, waterscooter of jetski vaart die harder gaat als 20km/uur. Aangezien er geen één jetski is die langzamer vaart als 20 km/uur is het verplicht. De boete bedraagt momenteel €500,- voor het varen zonder vaarbewijs. De overheid kennende wordt dit bedrag alleen maar hoger.

Heb je nog geen vaarbewijs, maar wel een waterscooter of jetski in je bezit? Dan is het zaak om zo snel mogelijk te zorgen dat dit ook geregeld is. Het examen is wanneer je goed hebt geleerd goed te doen, het is ook mogelijk om een dagcursus te doen. Veel mensen slagen na deze dagcursus in één keer. Ook zijn er tal van andere manieren om de examenstof te leren denk aan: online cursussen, leren uit een boek of van een cd. Voor degene die van plan zijn een waterscooter of jetski te gaan kopen, schrijf je snel in voor het examen! En zorg dat je je vaarbewijs alvast hebt!