Een waterscooter kopen, veel mensen hebben al een keer gevaren op vakantie op een waterscooter. En dat was toch wel heel erg verslavend, daarom ben je nu hier op deze pagina want jij gaat er één kopen! Wanneer je een waterscooter gaat kopen dien je altijd op een aantal punten te letten. Wij, Watersport Today, gaan jou hier natuurlijk bij helpen, omdat wij ook weten dat dit één van de mooiste vormen van watersport is. We heten je hierbij welkom in de wereld van waterscooters en jetski’s!

Budget voor een waterscooter kopen

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn waterscooters over het algemeen erg duur vergeleken met boten. Maar je wilt natuurlijk exclusief zijn en daarom gaan we voor de waterscooter. Voor een waterscooter moet je eigenlijk minimaal een budget hebben van 3.000 euro. Je kan ook voor minder geld een mooie waterscooter kopen maar het gemiddelde ligt toch echt rond deze prijs. Ga je hoger zitten dan krijg je ook een snellere waterscooter met meer opties dan degene van 3.000 euro, klinkt logisch toch?! Maar let altijd op vergelijk de prijzen met dezelfde types die op internet staan, want een te goedkope waterscooter kopen kan ook problemen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld dat de waterscooter motorschade heeft die je niet merkt tijdens het proefvaren. Wees altijd een beetje op je hoede want zoals je waarschijnlijk al weet is het onderhoud van een waterscooter niet goedkoop.

Waterscooter testen

Bij een waterscooter kopen is het soms mogelijk om een proefvaart te maken. Om te controleren of de waterscooter doet wat hij moet doen. Let op: een proefvaart zegt niet alles, bijvoorbeeld als 1 cilinder compressie verlies heeft merk je dit soms niet tijdens het proefvaren. Aangezien het je eerste waterscooter is of een heel ander type dan je gewend bent. Het is daarom aan te raden om bij de aankoop even compressie te meten en te kijken of deze op beide cilinders gelijk is.

Aangezien er veel punten zijn waar je op moet letten bij het aankopen van een waterscooter, hebben wij voor jou een waterscooter kopen checklist gemaakt. Via onderstaande button kom je terecht op de pagina waarbij de belangrijkste punten opgesomd zijn. Neem hier zeker een kijkje en print de checklist desnoods uit. Want wij willen voorkomen dat je bij het kopen van een waterscooter bedrogen uit komt!

Ga naar Waterscooter kopen checklist